PELABURAN EMAS YANG PASTI UNTUNG!!!

PELABURAN EMAS
Assalamualaikum. Sekarang harga emas sedang jatuh, apa kita perlu buat?
Apalagi beli lah stok emas banyak-banyak sebab emas macam barang2 runcit lain bila harga murah tentulah kita beli banyak-banyak. Cuma emas ada nilai pajak. Yang ni lar point saya buat bonus untuk diri sendiri tiap-tiap kali harga emas jatuh. He he macammana? Senang aje pajak lar semua rezab emas yang ada tak kira yang bar ka syiling ka atau barang kemas semuanya boleh dapat nilai pajak hingga 70% nilai tunai dari harga emas semasa. (Sekarang bar dan syiling tak boleh lagi pajak) Ambil duit pajak tu beli lar emas masa tengah murah (kalau merudum lagi terbaikk)…. kalau dapat dalam 100g pun alhamdulillah. Biasanya kalau emas merudum dia akan naik balik, biasanya paling lewat 3@4 bulan. Cuba study graf ni sejak 2000 hingga jan 2013 :

Sejarah emas dah memang macam tu kalau jatuh dia mesti naik balik…. takda pun yang tak naik langsung dalam tempoh 6 bulan sejak julai 2005. Betul tak? So kalau boleh selagi harga emas tak naik dan masih jatuh ulang la pajak… sampai banyak mana larat tunggu kat ar-rahnu… ala sewa pajak hanya 70 atau 75 sen ajer sebulan per segram emas. Bila harga emas dah naik melambung apa lagi jual dan ulang tebus semua sehingga dapat balik emas rezab jangan lar jual emas rezab tahun depan nak main apa? Lepas tu kira untung (Contoh kalau beli emas GSR semasa jatuh RM144/1g jual bila dah naik melambung… contoh bila capai harga beli balik GSR RM174 ker… maknanya setiap gram untung RM30. Kalau emas yang kita ulang2 pajak tu berjumlah 100 gram. Berapa jadinya? Tak RM3000??? Kalau sekilo tak boleh beli kereta sebuah? Ayoo itu macam ka??? Ya lar tapi kena tolak lah kos sewa simpan RM0.70 per gram sebulan (kira RM70 sebulan kalau 100g). Kadang2 belum sebulan dah melambung seperti (lihat graf) pada Dis 2011 dan Jan 2012. Kalau tak naik camne??? (Sebab tu saya sarankan beli untuk pusingan kedua dan seterusnya syiling, jongkong atau bar. Sebab spreadnya kecil dan turun naiknya jelas dan kerap. (Cuba buat carian kat uncle google (harga kijang emas) pastu klik info BNM. LIHAt REKOD HARGA JUAL DAN BELI KIJANG SEJAK (CONTOH Jun – sep 2013). Berapa kali jual beli dah boelh buat? OK tak? Kan lepas duit sewa tu…

So kalau meyakinkan dan nak ikut cara simple saya ni jom beli. Kat mana dan macammana saya beli ??? Saya ada beberapa tempat untuk beli emas ni… Cuma untuk online saya beli emas Gold Silver Resources Sdn Bhd yang lebih dikenali sebagai GSR, ada menawarkan pembelian secara online. Jika anda berminat untuk membeli produk GSR seperti silver bar dan syiling anda boleh berbuat demikian dengan hanya duduk di depan komputer anda sahaja. Boleh percaya ka selamat ka? Siapa yang percaya kan saya dan biasa menjadi subscriber dan pernah melanggan produk e-panduan jangan tunggu lagi sebab saya serius melakukan biz online ni … Saya sendiri memang biasa beli sehingga RM15k dan rakan saya dah beli sehingga RM50,000.00 syarikat pos sebanyak 3 kali dan semuanya selamat sampai. Alhamdulillah. Syarikat Islam yang amanah.

Bagaimana untuk membeli secara online? Caranya seperti di bawah ini.
1.Daftar sebagai member secara PERCUMA di sini (SILA KLIK)
2.Dapatkan email pengesahan.
3.Login menggunakan user id dan password yang telah anda daftar.
4.Apabila anda telah masuk ke akaun anda, anda klik kepada Make Purchase.
5.Buat pilihan barangan yang anda inginkan.
6.Klik pada butang Beli.
7.Anda perlu buat bayaran mengikut kepada invoice yang dikeluarkan dalam masa 24 jam. Pembayaran boleh dilakukan menggunakan CIMB akaun atau Maybank.
8.Pihak syarikat akan menghubungi anda untuk mengesahkan alamat dalam masa 24 jam hari bekerja.

Jika anda mahu membeli emas GSR yang murah ini dengan harga yang lebih murah daftar sebagai ahli dan jadi egen dengan mengisi borang berikut : KLIK untuk download borang ini. Ikuti langkah-langkah berikut:
1. Print dan isi borang tersebut dengan lengkap (tidak perlu tandatangan sebab digital).
2. Buat pembayaran yuran keahlian sebanyak RM1000.00 ke akaun Maybank GSR atau CIMB GSR (akan dikemaskini).
3. Faks borang ke Fax: +603-5523 0824 @ emailkan borang ke admin@gsr2u.com.my / Emailkan ke penaja anda (Saya) haba08@gmail.com. anda akan mendapat hadiah istimewa daripada saya sekeping bar perak dan Panduan Pelaburan Emas Yang PASTI Untung.
4. Buat panggilan telefon ke no. ini : +603-5523 0840 maklumkan kepada syarikat secara lisan.
5. Tunggu kit keahlian anda sampai di pintu rumah anda melalui pos dalam tempoh 48 jam. In Sya Allah.

Advertisements

Tips Pelaburan Paling Menguntungkan

IKLAN GETPAY2CLICK

Mengenai financial planning, orang kata duit boleh simpan sampai 2nd & 3rd generation. Aku ragu-ragu sikit sebab apa yang aku tahu, pakar-pakar ekonomi dunia meramalkan akan berlaku krisis ekonomi yang teruk yang boleh menghancurkan ekonomi kapitalis. Mereka bukan Tuhan tapi sekurang-kurangnya mereka ada fakta yang kukuh untuk menyokong pendapat mereka. Pakar ekonomi Islam yang merujuk kepada Al-Quran dan hadis juga mengesahkan perkara ini pasti akan terjadi.

Bila ekonomi kapitalis collapse, kita tak boleh ambik duit dalam bank. Aku dengar ceramah Mr Matthias Chiang, bekas penasihat politik Tun Dr Mahathir, beliau berkata perkara ini pasti akan terjadi dalam masa terdekat, 5 tahun, tapi perkara ini tak mungkin dicakap dalam perhimpunan agung Umno. Dia ni Kristian Katolik yang anti-Zionis. Dia kemukakan bukti berupa kenyataan-kenyataan oleh penasihat-penasihat Bush, professor di Havard dan Oxford, orang-orang kuat IMF, Bank Dunia dan segala sifu zionis. Mereka berkata bahawa system ekonomi kapitalis akan runtuh, keadaan dunia akan menjadi lebih teruk daripada krisis ekonomi dunia yang berlaku dalam tahun 1930. Beliau masih rapat dengan Tun Dr Mahathir dan beliau juga merupakan pemulis buku bertajuk “FUTURE FASTFOWARD”.

Aku juga jumpa Umar Vadillo yang terkenal di peringkat dunia kerana mengkaji sistem kapitalis. Aku pernah mewawancara beliau di Hotel Prince, KL semasa beliau datang untuk mengadakan perjumpaan dengan Tun Dr Mahathir. Beliau berkata sistem kapitalis memang dah nak hancur tak lama lagi. Jadi orang sekarang beli duit emas yang dikeluarkan oleh syarikatnya yang beribupejabat di Dubai dan ada cawangan di Labuan. Beliau juga berkata, orang Malaysia yang paling banyak simpan duit emas dalam akaun syarikatnya ialah Dr Mahathir dan Pak Lah. Maknanya Dr Mahathir dan Pak Lah memang well prepared untuk hadapi kehancuran sistem kapitalis.

Seorang professor ekonomi di UIA, Prof Kamil ada menulis buku mengenai masalah duit kertas dan duit dalam bentuk angka (duit elektronik). Dia kata duit dalam bentuk angka tu sebenarnya tak wujud pun dalam bank. Duit kertas yang kita simpan dibawah bantal atau tabung di rumah pulak akan menyusut dan menyusut dengan teruk sekali nanti. RM1,000 hari ini tak boleh beli apa pun di masa depan. Terkejut aku membaca penerangannya mengenai “money creation” oleh bank.

Masalahnya, cerita pasal ni tak keluar pun dalam akhbar arus perdana Malaysia (i.e. Berita Harian, Utusan, The Star, NST. Akhbar kita hanya memetik sebijik-sebijik laporan CNN, BBC, CNBC, Reauters yang sebenarnya tak betul. Sekarang, ekonomi sudah teruk. Nak tahu teruk atau tidak, jangan tengok CNN, CNBC, Reauters dan sebagainya. Media macam ni tak akan cakap perkara yg benar. Tapi bacalah akhbar-akhbar eksklusif untuk geng-geng Zionis seperti Herald, Weekly Commentator, Jerusalem Post, dan sebagainya. Kesemua akhbar ini boleh diaccess melalui internet. Media macam ini dibaca oleh sifu-sifu zionis. Aku kemudiannya membuat research sikit-sikit pasal money meltdown melalui internet. Lepas tu, aku buat research pasal kekayaan dalam Islam. Aku dapat tahu kekayaan sebenar ialah :-

1. Tanah (lebih baik tanah tepi sungai atau yg ada air mengalir berdekatannya)

2. Emas dan perak – Mengejutkan, sekarang ini emaslah yang sedang dikumpul oleh zionis. Rezab emas terbesar berada di US dan Europe. Nak ambil emas, mereka tukarkan kepada negara lain dengan duit kertas. Harus diingat geng-geng Zionis itulah juga yang memiliki bank. (Sila rujuk buku-buku atau rencana internet mengenai sejarah dan asal usul bank.

Sudahnya, kita semua satu dunia, simpan duit kertas yang menurut pakar ekonomi tak akan bernilai di kemudian hari. (RUJUK RENCANA-RENCANA VIA INTERNET DI BAWAH TOPIC “THE DEATH OF MONEY) Yang bernilai ialah emas, minyak dan kemudiannya air bersih. (kerana air akan tercemar dengan teruk di masa depan. BBC pada tahun 2001 melaporkan bahawa air ‘Sea of Galilee’ (sebuah tasik sebenarnya) di Palestin sedang surut dan tidak ada tanda-tanda akan pasang semula. Saintis buat kiraan dalam 50 tahun lagi tak ada setitik air pun di situ. Timur Tengah dan Zionis akan bercakaran kerana air pulak! Separuh kedua abad ini adalah era “haus kerana tidak ada air” dan “bergelap kerana tiada minyak” menurut kata penganalisis dunia).

Tahun lepas, aku menghadiri seminar nuklear di hotel renaissance. Seorang pakar Jepun berkata minyak dalam bumi ini hanya bertahan untuk 30 tahun saja. Lepas tu, aku tanya Tan Sri Penasihat Sains Negara, “Tan Sri, apa kita nak buat sebab kita tak ada polisi tenaga nuklear?” Dia jawab, “no comment. You kena tanya menteri.” Aku call pejabat menteri, menteri pulak pergiUS. Masa tu aku tengah tulis rencana mengenai polisi tenaga nuklear Malaysia sebagai persediaan hadapi kekurangan minyak.

Aku juga pernah wawancara seorang ahli korporat yang juga kawan baik atau mungkin juga kroni kepada Tun Dr Mahathir. Datuk ni mengaku dia tak simpan duit kertas dalam bank, tapi simpan duit emas. Keuntungan yang dia dapat daripada aktiviti perniagaan pulak dibahagi-bahagikan pada org miskin. ‘I don’t keep money,” macam tu lah dia kata kat aku. Lepas aku wawancara dia, dia bagi hadiah kat aku tiga buah buku berkaitan duit kertas dan kaitannya dengan RIBA (FAEDAH BANK). Buku tu menerangkan bahawa RIBA (FAEDAH BANK), duit kertas dan duit elektronik akan dengan sendirinya jadi penyebab kepada kehancuran sistem ekonomi kapitalis nanti.

Bukti dah ada depan mata iaitu krisis ekonomi Asia 1997 angkara George Soros dulu. Datuk tu kata dia tengah kaji Al-Quran dan dapat tahu apa erti kekayaan yang sebenar. Bila baca surah Yusuf, dia terkejut dan baru tahu kita semua kena simpan MAKANAN, bukannya DUIT KERTAS or DUIT ELEKTRONIK. Mengejutkan juga bila dapat tahu, AS sekarang, selain emas dan minyak, sedang MENYIMPAN MAKANAN SEBERAPA BANYAK YG BOLEH! Duit kertas dan duit elektronik pulak dilambakkan ke negara lain di mana tiga per empat daripada dolar sekarang sedang berligar2 di luar AS dan sedang menunggu masa untuk collapse. (rujuk rencana-rencana mengenai krisis dolar Amerika).

Di sini aku petik sikit beberapa kenyataan :-

1. MD IMF, Rodrigo de Rato, “We believe such a large imbalance of growing indebtedness
by the US is a risk not only for the US economy, but for the world economy.

2. Bob Mc Teer, Presiden Reserve Bank of Dallas “over time there is only one
direction for the dollar to go – lower”.

3. Warren buffet, pemain saham terkenal dunia kata : “we view them as TIME BOMBS
both for the parties that deal in them and the economic system.”

4. Paul Volker, bekas pengerusi Federal Reserve Board, “we have a 75% chance
of a crisis within 5 years”.

Aku sekadar nak berkongsi pengetahuan dan mencetuskan pemikiran sahaja. Apa pun kau fikir pasal maklumat aku ni, terpulanglah.

Wallahualam.

Sumber : http://www.beliemas.blogspot.com/

Jika anda mahu selamatkan ekonomi anda tukarkan segera simpanan/pelaburanwang kertas anda kepada PELABURAN EMAS. Tak tahu bagaimana caranya?Jangan bimbang, seorang rakan saya yang pakar dalam bidang ini sudi berkongsi kejayaannya dengan kita. Malah beliau akan mengajar kita bagaimana mahu mulakan pelaburan emas dengan betul dan selamat.

Dapatkan infonya sekarang: klik sini klik sini

Beli buku panduan : Pelaburan Emas Sekarang