PELABURAN EMAS YANG PASTI UNTUNG!!!


PELABURAN EMAS
Assalamualaikum. Sekarang harga emas sedang jatuh, apa kita perlu buat?
Apalagi beli lah stok emas banyak-banyak sebab emas macam barang2 runcit lain bila harga murah tentulah kita beli banyak-banyak. Cuma emas ada nilai pajak. Yang ni lar point saya buat bonus untuk diri sendiri tiap-tiap kali harga emas jatuh. He he macammana? Senang aje pajak lar semua rezab emas yang ada tak kira yang bar ka syiling ka atau barang kemas semuanya boleh dapat nilai pajak hingga 70% nilai tunai dari harga emas semasa. (Sekarang bar dan syiling tak boleh lagi pajak) Ambil duit pajak tu beli lar emas masa tengah murah (kalau merudum lagi terbaikk)…. kalau dapat dalam 100g pun alhamdulillah. Biasanya kalau emas merudum dia akan naik balik, biasanya paling lewat 3@4 bulan. Cuba study graf ni sejak 2000 hingga jan 2013 :

Sejarah emas dah memang macam tu kalau jatuh dia mesti naik balik…. takda pun yang tak naik langsung dalam tempoh 6 bulan sejak julai 2005. Betul tak? So kalau boleh selagi harga emas tak naik dan masih jatuh ulang la pajak… sampai banyak mana larat tunggu kat ar-rahnu… ala sewa pajak hanya 70 atau 75 sen ajer sebulan per segram emas. Bila harga emas dah naik melambung apa lagi jual dan ulang tebus semua sehingga dapat balik emas rezab jangan lar jual emas rezab tahun depan nak main apa? Lepas tu kira untung (Contoh kalau beli emas GSR semasa jatuh RM144/1g jual bila dah naik melambung… contoh bila capai harga beli balik GSR RM174 ker… maknanya setiap gram untung RM30. Kalau emas yang kita ulang2 pajak tu berjumlah 100 gram. Berapa jadinya? Tak RM3000??? Kalau sekilo tak boleh beli kereta sebuah? Ayoo itu macam ka??? Ya lar tapi kena tolak lah kos sewa simpan RM0.70 per gram sebulan (kira RM70 sebulan kalau 100g). Kadang2 belum sebulan dah melambung seperti (lihat graf) pada Dis 2011 dan Jan 2012. Kalau tak naik camne??? (Sebab tu saya sarankan beli untuk pusingan kedua dan seterusnya syiling, jongkong atau bar. Sebab spreadnya kecil dan turun naiknya jelas dan kerap. (Cuba buat carian kat uncle google (harga kijang emas) pastu klik info BNM. LIHAt REKOD HARGA JUAL DAN BELI KIJANG SEJAK (CONTOH Jun – sep 2013). Berapa kali jual beli dah boelh buat? OK tak? Kan lepas duit sewa tu…

So kalau meyakinkan dan nak ikut cara simple saya ni jom beli. Kat mana dan macammana saya beli ??? Saya ada beberapa tempat untuk beli emas ni… Cuma untuk online saya beli emas Gold Silver Resources Sdn Bhd yang lebih dikenali sebagai GSR, ada menawarkan pembelian secara online. Jika anda berminat untuk membeli produk GSR seperti silver bar dan syiling anda boleh berbuat demikian dengan hanya duduk di depan komputer anda sahaja. Boleh percaya ka selamat ka? Siapa yang percaya kan saya dan biasa menjadi subscriber dan pernah melanggan produk e-panduan jangan tunggu lagi sebab saya serius melakukan biz online ni … Saya sendiri memang biasa beli sehingga RM15k dan rakan saya dah beli sehingga RM50,000.00 syarikat pos sebanyak 3 kali dan semuanya selamat sampai. Alhamdulillah. Syarikat Islam yang amanah.

Bagaimana untuk membeli secara online? Caranya seperti di bawah ini.
1.Daftar sebagai member secara PERCUMA di sini (SILA KLIK)
2.Dapatkan email pengesahan.
3.Login menggunakan user id dan password yang telah anda daftar.
4.Apabila anda telah masuk ke akaun anda, anda klik kepada Make Purchase.
5.Buat pilihan barangan yang anda inginkan.
6.Klik pada butang Beli.
7.Anda perlu buat bayaran mengikut kepada invoice yang dikeluarkan dalam masa 24 jam. Pembayaran boleh dilakukan menggunakan CIMB akaun atau Maybank.
8.Pihak syarikat akan menghubungi anda untuk mengesahkan alamat dalam masa 24 jam hari bekerja.

Jika anda mahu membeli emas GSR yang murah ini dengan harga yang lebih murah daftar sebagai ahli dan jadi egen dengan mengisi borang berikut : KLIK untuk download borang ini. Ikuti langkah-langkah berikut:
1. Print dan isi borang tersebut dengan lengkap (tidak perlu tandatangan sebab digital).
2. Buat pembayaran yuran keahlian sebanyak RM1000.00 ke akaun Maybank GSR atau CIMB GSR (akan dikemaskini).
3. Faks borang ke Fax: +603-5523 0824 @ emailkan borang ke admin@gsr2u.com.my / Emailkan ke penaja anda (Saya) haba08@gmail.com. anda akan mendapat hadiah istimewa daripada saya sekeping bar perak dan Panduan Pelaburan Emas Yang PASTI Untung.
4. Buat panggilan telefon ke no. ini : +603-5523 0840 maklumkan kepada syarikat secara lisan.
5. Tunggu kit keahlian anda sampai di pintu rumah anda melalui pos dalam tempoh 48 jam. In Sya Allah.

One Response

  1. Kalau tak naik jangan lar marah… tak rugi punya. Kena lar bersabar. Kalau dengan ArRahnu Bank Rakyat kalau cukup 6 bulan tak dapat tebus balik mereka akan lelong… kalau nak tebus harga belum naik… rugi. So kalau nak main pelaburan emas ni kena melabur lar lagi… bayar ajer kos sewa kira sambung lagi 6 bulan… Insya Allah tunggu sampai dia naik… kalau harga emas naik sikit boleh lar refinance (kalau betul istilahnya..) lepas lar bayar sewa atau upah simpan. Begitu lar… seterusnya.

    Kalau saya punya cara…. memang setiap bulan saya peruntukkan sebahagian gaji… beli emas… jadi kalau hujung tahun emas tak naik… saya pajak sikit emas baru untuk bayar sewa… so emas kita akan bertambah…. maintain buat macam tu sampai harga emas melambung… In sya Allah.

    Jangan lupa setiap kali beli sekurang-kurang istghfar bebanyak dan baca bismillah. Kalau mampu buat solat dua rakaat sekurang2nya setiap kali nak beli. Pastu bebanyak lar berdoa dan bertawakkal. Yakin lar dengan Hadis Baginda SAW yang mengatakan di akhirat zaman orang yang menyimpan emas akan beruntung….

    Sapa2 ada idea lagi tentang teknik melabur emas harap boleh kongsi… TQ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: