Terapi air dapat merawat pelbagai penyakit


Air adalah makhluk Allah yang sangat penting dan utama bagi menjamin kelangsungan hidup. Segala benda yang hidup sama ada manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan sangat bergantung kepada air. Tiada air tiadalah hidupan. Hidupan yang hampir mati juga boleh diselamatkan jika mendapat semula air.  Malah semua makhluk yang hidup berasal daripada air. Firman Allah : “Dan Kami ciptakan setiap sesuatu yang hidup daripada air”. Air zam-zam adalah anugerah Allah yang tidak terhingga dikurniakan untuk makhluk-makhluknya. Ia dapat merawat dan menyembuhkan pelbagai penyakit. Kemujarabannya tidak dapat disanggah lagi. Malah para saintis termasuk yang kafir turut mengesahkan kehebatan air zam-zam. Sebenarnya air biasa pun makhluk Allah yang juga boleh memberi dan menyambung kehidupan. Saya nak berkongsi pengalaman saya dengan seorang rakan yang berusaha mengamalkan berbagai jenis ubat-ubatan untuk menurunkan berat badan. Namun dia masih hampa. Saya nasihatkannya agar bebanyak minum air dan teruskan ubat-ubat lain. Setelah 2 bulan saya menemuinya, dia kelihatan berubah agak ketara. Dia hanya minum air suam biasa.  Dia terapikan pengambilan air… minum sikit-sikit tetapi sehari mesti 5-8 liter. Boleh kurus. Malah dia kata darah tingginya pun menurun.

Kini macam2 jenis air dikomersialkan dan kandungan ph nya dan khasita nya mampu merawat pelbagai jenis penyakit. Mesin-mesin penapis air banyak dihasilkan oleh macam-macam jenis syarikat. Testemoni kesan penggunaan air-air mesin ini telah banyak dikumpul. Penggunaan mesin ini semakin menjadi keperluan kesihatan untuk semua. Saya sendiri pernah membeli dari sebuah syarikat jualan langsung. Boleh tahan juga harganya.

Baru-baru ini saya terbaca pula isu seramik penapis yang dibuat daripada sumber tulang haiwan. Kebanyakkan penapis terutama yang dijual oleh syarikat non-muslim menggunakan seramik jenis ini. Ini amat merunsingkan….takan mereka ambil lembu lepastu sembelih kot untuk ambil tulang. Tentu la mereka ambil tulang tuu yang mudah dan murah mereka dapati. Saya sanggup tukar dan beli penapis air baru kalau macam ni. Alhamdulillah kelmarin terjumpa info online tentang satu produk orang islam tempatan yang berkualiti yang menggunakan bahan alternatif dari tempurung kelapa. Air yang dihasilkan disahkan phnya hampir-hampir menyamai air zam-zam. Apa lagi saudara-saudari jom lar kita tukar penapis air kita ke yang lebih baik dan suci. Gunakan tanpa was-was. Yang paling bestnya harga penapis airnya sangat murah hanya RM750. Biasanya penapis-penapis air kesihatan ini harganya RM1000 -Rm3000. Produk-produknya pun banyak semuanya suci dan halal. Malah berkualiti. Sambil-sambil tu boleh jana side income secara online sebab ada group yang memasarkan produk secara online.

Jom lah join jadi ahli atau pengguna. Kita sokong produk muslim.

klik sini klik sini klik sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: