Cara Memohon Jawatan Kerajaan


PERMOHONAN JAWATAN KOSONG
(SEPANJANG MASA)

—————————————-

Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa memohon jawatan-jawatan kosong dalam Perkhidmatan Awam Am Persekutuan, Perkhidmatan Awam Bersama yang am bagi Persekutuan dan Perkhidmatan Awam Negeri Melaka, Pulau Pinang, Negeri Sembilan dan Perlis menggunakan Borang Permohonan Online (SPA8i) yang disediakan di sebelah kiri laman http://www.spa.gov.my

Permohonan boleh dibuat sepanjang masa sama ada melalui Portal SPA atau Portal JobsMalaysia. Walaubagaimanapun permohonan terkini akan membatalkan permohonan terdahulu. Sila pilih hanya satu (1) kategori borang yang bersesuaian dengan kelulusan anda dan bilangan jawatan yang boleh dipohon adalah maksimum5 jawatan.

Sila mohon jawatan mengikut kelayakan akademik anda.

Lihat Jawatan Yang Ditawarkan

Ijazah/Sarjana/PHD
Memaparkan senarai jawatan yang boleh dipohon oleh calon yang mempunyai ijazah, sarjana atau PHD. Di sini juga disertakan maklumat terperinci mengenai tugas, kelayakan dan gaji permulaan untuk setiap jawatan.

Diploma/STP/STPM/HSC
Memaparkan senarai jawatan yang boleh dipohon oleh calon yang mempunyai diploma, STP, STPM atau HSC. Di sini juga disertakan maklumat terperinci mengenai tugas, kelayakan dan gaji permulaan untuk setiap jawatan.

SPM/SPM(V)/SPMV/Sijil
Memaparkan senarai jawatan yang boleh dipohon oleh calon yang mempunyai kelayakan SPM, SPM(V) atau sijil. Di sini juga disertakan maklumat terperinci mengenai tugas, kelayakan dan gaji permulaan untuk setiap jawatan.

PMR/SRP
Memaparkan senarai jawatan yang boleh dipohon oleh calon yang mempunyai kelayakan PMR atau SRP. Di sini juga disertakan maklumat terperinci mengenai tugas, kelayakan dan gaji permulaan untuk setiap jawatan.

Kelayakan Bakat
Memaparkan senarai jawatan yang boleh dipohon oleh calon yang mempunyai bakat tertentu. Di sini juga disertakan maklumat terperinci mengenai tugas, kelayakan dan gaji permulaan untuk setiap jawatan.

Latihan Separa Perubatan
Memaparkan senarai latihan yang boleh dipohon oleh calon yang berminat untuk mengikuti latihan separa perubatan. Di sini juga disertakan maklumat terperinci mengenai tugas, kelayakan dan gaji permulaan untuk setiap jawatan.

Semoga bermanfaat!

One Response

  1. salam sy suraya..sy mgharapkn kerja kerajaan tp kelulusan sy hanya PMR saja..tp sy ad sijil komputer..harap tuan/puan dpt mpertimbangkan permohonan sy,boleh hubungi sy 0177047913..terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: