PANDUAN MENULIS RESUME UNTUK MEMOHON PEKERJAAN


Masa nak buat untuk isteri saya nak mohon kerja dulu payah juga. Masa tu takda buku panduan kat rumah. Nak cari kat library agak sibuk. Saya search online la. Ni antara sumber yang boleh la tolong tapi dalam bahasa Inggeris lar… yang BMnya yang isteri saya punya dulu ada rasanya. Nanti saya kemaskini kalau saya jumpa boleh datang lagi download kat sini. (Dia dah dapat kerja 4 tahun lalu guna resume macam ni ajer…)

Boleh baca kat sini : register online kat www.informit.com. Cari buku Unix Hints and Hacks chapter 10 System Administration :The Occupation. Lihat bab “Preparing an Administrator Resume”.

Satu lagi sumber dalam BI klik sini.

Semoga dapat manfaat dan membantu. Datang lagi.

banner hotbiz

About these ads

One Response

  1. Memohon kerja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 26 other followers

%d bloggers like this: